TWIAV - Tips & trucs

TWIAV - Tips & trucs

OSGeo.nl dag - 25 november 2015:
Hands-on workshop “Geografische analyses met R”vorige | blogs | volgende

Op dinsdag 24 en woensdag 25 november 2015 wordt in Den Bosch de Geobuzz gehouden. Een onderdeel van dit grote evenement is de viering van de jaarlijkse OSGeo.nl dag.

Deze dag staat geheel in het kader van de missie van OSGeo.nl, namelijk: het stimuleren van het gebruik en de ontwikkeling van open source software voor geo-informatie in het Nederlandse taalgebied. En dat onder de slogan: "Wegwijs in open geo".

Egge-Jan Pollé en Willy Bakker verzorgen tijdens deze dag een Hands-on workshop “Geografische analyses met R”


Wat is R? Een statistisch pakket of een programmeertaal? Het antwoord op deze vraag is: R is allebei. Met deze veelzijdige ontwikkelomgeving kan je zeer geavanceerde statistische èn geografische analyses uitvoeren. En grafieken en kaarten plotten. Overigens wel op voorwaarde dat je niet bang bent voor de commandoregel.
Het doel van deze workshop is om samen de mogelijkheden van R te ontdekken. De sessie richt zich zowel op nieuwsgierige beginners als op hen die al eerder met het pakket gewerkt hebben. Breng – indien mogelijk – je eigen machine mee, met daarop R en RStudio geïnstalleerd. Ook zonder computer ben je overigens welkom; misschien kun je wel bij iemand anders aanschuiven.
We gaan geografische data laden en samen ontdekken hoe we daar met R informatie uit kunnen halen.

Op de afbeelding hieronder zie je een voorbeeld van wat er zoal kan met R: het creëren van een interactief kaartvenster met het leaflet package.


Interactief kaartvenster in RStudio met het leaflet package

Egge-Jan Pollé